úterý 1. prosince 2009

Malá skalka

Jak jste se dočetli už dřív nebo jste si všimli z fotek, tak před domem máme svah, který jsme rozdělili do teras. Úplně u plotu roste smrk, dnes už hodně velký. Právě ten smrk pomyslně dělí svah na dvě části a i budoucí plot a hlavně zídku pod plotem budeme muset taky rozdělit, protože bysme mohli smrku překopat kořeny. Proto jsme se rozhodli i svah nad smrkem nějak oživit, aby všude nebyla jen tráva. Přiznám se, že jsem pořád nějak nechápal jak si to pod smrkem manželka představuje a dělalo to problémy i během realizace. Výsledek vidíte zde.


Už při výsevu trávy jsme vynechali kus na budoucí skalku. Na hlínu jsme položili netkanou textilii, zasadili skalník, který nám přenechala babička, a obrovnali kameny. To nebylo vůbec jednoduché, protože svah je docela příkrý. Na folii jsme rozmístili pár větších kamenů a zbytek dorovnali menšími. Zatím všechny kameny drží na svém místě. Celé jsme to pak ještě trochu posypali mulčovací kůrou. Jestli celá práce nebyla zbytečná se uvidí na jaře; jestli nebudou kameny sesypané dole u kmene nebo neuschne skalník.

1 komentář:

novaklen řekl(a)...

Nádherná skalka! Něco takového bych si chtěla na naší zahradě také vybudovat. Máme ji ale teprve chvíli. Letos jsme na ní strávili skoro celé léto, ale stejně mi to přijde, že se to tam vůbec nepohlo. Je ale pravda, že alespoň nový plot jsme stihli. Udělala nám ho firma, jejíž specializace je právě výroba plotů, takže díky tomu máme plot na míru. :)