pátek 12. září 2008

Voda

Voda ze střechy mi konečně teče tam kam má, tedy do nádrže. Koupil jsem tři lapače splavenin, příslušné potrubí a vše pospojoval. Veškerá voda ze střechy mi teď teče do nádrže. Na naplnění nádrže stačí, aby na plochu střechy napršelo přibližně 10mm. Případný přebytek vody se bude zasakovat.

Lapače splavenin

Na další fotce vydíte zakopanou nádrž s víkem, které jsem musel nechat udělat, protože nebylo součástí nádrže. Do víka přijde filtr na drobnější nečistoty, který udělám z plastového kbelíku, do kterého vyvrtám malé otvory, aby tvořil jakési síto a do kbelíku ještě přijde drobný štěrk. Jak dobře bude filtrace fungovat ukáže až praxe.
Přívodní potrubí není poslední asi dva metry před nádrží vyspádováno jak by mělo, ale zatím to vypadá, že to nevadí. Při dešti se nádrž naplní bez problémů. Větší trubka vlevo je přepad a dvě malé dole budou pro kontrolu stavu hladiny a vývod do domu.


Nádrž v zemi a přívod

Pohled do víka nádrže

1 komentář:

Marta řekl(a)...

U nás je voda naštěstí v dobré stavu a kondici. Nebudeme podle všeho vůbec potřebovat žádnou rekonstrukci, což je jediné plus. Možná budeme v příštím roce pořizovat dokonce i zavlažovací systémy na naši menší zahradu. Všechno bude záležet na tom jaké zálohy na energie budeme tento rok platit. Nic není jisté..