pondělí 10. prosince 2007

Okna - překvapení ze smlouvy o dílo

Byl u nás technik jisté firmy, od které chceme kupovat plastová okna, zaměřit otvory pro okna. Příjemný a ochotný člověk. Zaměření proběhlo bez problémů a domluvili jsme se na žaluziích do oken. Než odjel, stačil ještě píchnout kolo. Jestli byl na vině nějaký hřebík ze stavby netuším. Za pár dní mi přišla k podpisu smlouva o dílo a už po letmém přečtení jsem se nestačil divit. Cituji:
Objednatel je povinen převzít dílo s drobnými vadami a nedodělky, pokud samostatně nebo v souvislostech nebrání řádnému užití díla. V případě, že objednatel odmítne dílo s takovými vadami a nedodělky převzít nebo neposkytne případnou součinnost zhotoviteli k dokončení díla, má zhotovitel právo na úplné doplacení ceny díla.
nebo:
Pokud bude hradit objednatel doplatek na účet zhotovitele, nastoupí zhotovitel na montáž bez zbytečného odkladu poté, kdy mu doplatek byl připsán na účet.
Zvláštní, proč mám vůbec platit zálohu, když stejně zaplatím předem celou částku. A co když si to firma rozmyslí a okna nepřijede namontovat? A převzít s vadami? Proč bych měl platit a přebírat něco co nefunguje jak má?
Napsal jsem tedy firmě mail, zatím slušný, kde je žádám o přepracování smlouvy. Uvidíme jak se situace vyvine.

Žádné komentáře: