úterý 27. března 2012

Králíci

Loni jsem tady psal, že máme králíka, samici. Nechali jsme ji naočkovat a poohlíželi se po vhodném samci. Jaro je tady a je nejvyšší čas na mladé. Shodou okolností byla v blízkém Jevíčku každoroční jarní prodejní výstava králíků. Vyrazili jsme tedy do Jevíčka, obešli obchody a pak se vydali na výstavu. Zjistili jsme, že jdeme téměř pozdě, min. 80% králíků už bylo prodaných. No nic, vybrali jsem nakonec jednoho pěkného samce a těšili se na malé králíčky.


Když jsem měl už téměř hotovou králíkárnu pro budoucí malé, dali jsme ty dva k sobě. A teď to nastalo. Ale ne to, co si myslíte. Nastala mela, chlupy všude ... ta loňská samice je SAMEC!
Teď se asi smějete, až z toho brečíte. Vůbec se vám nedivím. Nezbývá než zkusit jednoho samce vyměnit za samici. Už hledám nějakého blízkého chovatele.

1 komentář:

janavlac řekl(a)...

My teď taky začali uvažovat nad tím, že budeme chovat králíky. Jak jsme se přestěhovali, tak na to konečně máme prostor. Manžel říkal, že co nejdřív postaví králíkárnu a pustíme se do toho. Dřevo na králíkárnu už máme, ale ještě to chce sehnat takové to králičí pletivo. Našli jsme jeden obchod, kde ho mají, ale zrovna ho mají vyprodané. Asi nejsme jediní, kdo si chce postavit králíkárnu. :)