úterý 10. května 2011

Pampeliškový med

Pampeliškový med, jak jsem vám včera slíbil, se docela povedl, ikdyž je to spíš sirup. Stejně bude ale za chvilku fuč, tak je to jedno.
Do přibližně tři čtvrtě litru vody jsem dal kilo cukru, trochu skořice a pár hřebíčků. Chvilku povařil, aby se cukr rozpustil a povařilo koření. Ze sklenice s pampeliškami jsem zcedil šťávu, přidal do cukrové vody s kořením, nakrájel ještě citron a přivedl k varu. Protože to byl hustotou spíš sirup než med, tak jsem to nalil do skleniček s úzkým hrdlem. Lžičkou by to stejně nešlo nabírat. Trochu mi ještě zbylo, tak jsem to nechal na následné ochutnávání.
Příště, pokud budu mít čas a chuť, zkusím kombinaci s jinými bylinkami a nebo pampeliškový likér.

Žádné komentáře: