pondělí 4. března 2013

Co dělat s dětmi, když není ani zima ani jaro

Tak nás ta naše holka překvapila, že vám musíme od ní poradit. Děti opravdu mají krásnou fantazii a škoda že my dospělý ji ztrácíme a někdy máme v hlavě vyrabováno. Když napadne hodně sněhu, můžete s dětmi vyrazit bobovat, sáňkovat a hlavně taky stavět sněhuláka. Co ale dělat, když sníh roztaje a zima ještě neskončila? No hlavně nezapomeňte že sluníčko za oknem nás jenom zlobí a provokuje a zima nám ještě bude, takže se teple oblečte. Všude bláto po roztátém sněhu, hrát na písku se moc taky nedá a tak si naše téměř osmiletá dcerka našla zábavu něco mezitím. Když postavíte v zimě co největšího sněhuláka, zbude vám po něm ještě pěkný kus, i když bude všude kolem jenom holá zem a teplota nad nulou. A tak vemte po vzoru naší holky zahradní nádobíčko a nářadíčko a nechte děti vyrábět. Ze zbylého sněhuláka můžete dělat zmrzlinu, různé zákusky nebo dorty, které ozdobíte kamínky, střepy nebo trochou písku.



Nebo můžete udělat sněhové křeslo. 


A kdo má špatnou náladu a vyrábět se mu nechce, může sníh rozřezávat dřívkem, píchat do něho klacíkem nebo ho rozbíjet na kusy a třískat s ním o zem. Prostě komu se co zlíbí, přece jen se děcka vyžijí u takovéto činnosti víc než jen na nudné procházce po chodníku.

2 komentáře:

Marta řekl(a)...

U nás doma byla potřeba dodělat zatravňovací dlažba, a tak jsme si s manželem řekli, že zapojíme i děti do domácích prací. Vzali jsme tedy lopaty a krumpáče a nechali jsme je dělat. Možná si říkáte, že jde o otročinu, ale nebojte. Je jim 19 a 22 let!

Jarek řekl(a)...

Mi to většinou děláme tak, že jim prostě dáme jednu mikinu navíc a jdeme někam ven. Samozřejmě když neprší. Nejstarší vnuk teď dělal se mnou dřevěný plot. Je docela s podivem, že ho ruční práce baví a nijak se tomu nebrání. Přijde mi, že to už dneska u mladých není moc vidět. Každý tak ideálně někde na počítači a to je tak všechno. :)