čtvrtek 20. května 2010

Voda, voda a zase voda

Monzunové deště jsou za námi. I když moje paměť nesahá moc daleko do historie, takový květen nepamatuji. Teď je výhoda že jsme na kopečku. Pravda, jen malém, ale v potoce by se musela hladina zvednout aspoň o sedm metrů, aby nás to nějak ohrozilo. Nejvíc pamatuju kolem jedna a půl metru, což způsobilo asi pět centimetrů vodu na silnici a to ještě všechno díky tomu, že nějakou chytrou hlavu napadlo udělat most přes potok tak, že se do potoka položí dvě betonové roury, zalijí se betonem a nahoru se dá trochu asfaltu. Od té doby co jsou roury fuč je klid.
Kolem domu to vypadá jako kdyby jsme na čtvrt roku odcestovali někam na dovolenou a mezi tím tady vyrostl prales. Tráva je už tak vysoká, že pouliční lampy vůbec nesvítí na chodník od domu, takže není poznat kde je jaký schodek.
Většinou sem píšu jen o stavbě nebo zahradě, výjimečně o dcerce, popř. manželce. Dnes udělám další výjimku. Narodil se nám Matěj, je velký 49cm a váží 3,75kg. Možná že teď je už trošku větší. :)

Matýsek

1 komentář:

Marta řekl(a)...

Tolik vody kolik v minulosti spotřebovalo naše jezírkové čerpadlo byste si ani nedovedli představit. Máme opravdu velkou zahradu a několik jezírkových fontánek. Platili jsme jenom za vodné a stočné přes tři tisíce korun měsíčně. Zdá se vám to málo? Mně také, ale manžel má furt kecy.